Yapay damarlar atardamarlara karşı!


komik haberler- yapay damarlar bir araya gelip, damar hastalıkları sayesinde dolaşım sistemini ele geçirmeye çalışıyor. tabi bunun için görevlerini eskisi gibi yerine getiremeyen damarları seçmeli. bundan ötürü, temiz kan dağıtımı yapan atardamarların tıkanmasını bekliyor. bununla da yetinmeyip, kalp krizine neden olan kalp damarlarının tıkanması için dua edip duruyor.

gerçeklerini taklit etme konusunda Çinliler kadar başarılı olmak için çalışmaya başladılar. ilk olarak mikroskobik düzeyde tüp geçitler oluşturacaklar. mikrotüpler başlangıçta ikiye ayrılıyor, sonra yine ikiye, sonra yine ikiye, derken bu iş alıp yürüyor. damar ağına benzemek için çok gerekli bu işlem tamamlanıyor.

yapay damarların bundan başka bir de b planları var. baskı yöntemiyle yazıcılardaki kartuş benzeri yapıların içine hücreler yerleştiriliyor. sonra bu hücreler, önceden hazırlanmış damar ağına üfff diye püskürtülüyor. üzerine hücre püskürtülmüş iskeletler, daha sonra birleştirilerek üç boyutlu damar modelleri elde ediliyor.

bu eylem planını öğrenen dolaşım sistemi güvenlik ekipleri, gerekli çalışmaların başlayacağını belirttiler.