MSN Messenger Live Çocuklara

Bilişim- Yazılım denilince hemen akla geliveren Microsoft, çocuklar için özel msn live messenger programı hazırladı. Tıpkı aslı gibi ücretsiz olan program sayesinde, kullanıcı çocuklara ulaşım imkansız. Hatta msn nickleri bile gizli.



Bilgisayarlarla haşır neşir olan çocukların sayısı arttıkça internetten gelebilecek tehlikelerin sayısının da artacağı düşünülüyor. Hani özel bilgileri tanımadığı kimselerle paylaşmaya alışkın çocuklara özel bir uygulama gerekirdi. Çocuk Messenger adlı yeni yazılımla, pek sevilen oyunları ve iletişimi denetleme anne-babaya geçiyor.






KONTROL MERKEZİ AİLELER

Ebeveynler, Messenger'ı çocukları için açıp, süresini ayarlayıp, zaman kısıtlaması getirebiliyor, en önemlisi, görüştüğü kişilerin listesini kontrol edebiliyorlar. "Çocuk Messenger"ında büyüklerde olduğu gibi fotoğraf ya da dosya değiş-tokuşu yapmak mümkün değil. Çocuklar sadece ailelerinin izni ile oyun alabiliyorlar. Arkadaşlarla karşılıklı oyun oynamak da yine yalnızca ailenin engeli kaldırdığı kişilerle olabiliyor. Güvenlik nedeniyle 'Webcam' ile görüntülü konuşma da mümkün değil. [Bkz: Bebelere Messenger]