Akyuvar Polis Okulu


Komik Haberler- Artan suçlarla mücadele etmek için harekete geçen Bağışıklık Sistemi, hem akyuvar sayısını artırıyor, hem de akyuvarların eğitim seviyesini yükseltiyor. Bağışıklık Sistemine bağlı polis okulları kış mevsiminde artacak..

Vücudumuza sızmak için türlü numaralar deneyen bir sürü mikrop, elinde sonunda isteklerine kavuşurlar. Ağzımızdan, burnumuzdan, kulaklarımızdan ve yine olmadıysa, kanayan parmaklarımızdan elini kolunu sallayıp geçerler. İşte o zaman polis akyuvarlar akla gelir.

Akyuvar Polis Okulları, bağışıklık sistemi için gerekli polis memurlarını yetiştiren eğitim kurumlarıdır. Milattan önce kurulmuş olan okulumuz, milattan sonrayı beklemeden ilk mezunlarını vermiştir.

İşte mezunların katıldığı birlikler:



Nötrofil: Mikropları afiyetle yok etmeyi pek severler. İçleri kimyasal maddelerle dolup taşan hücrelerdir. Hasta olup yataklarda yatmamızı isteyen mikroplara karşı silahlanma yolunu seçmişlerdir. Kanımızda dolaşıp durur ve tehlikelere karşı her an tetikte beklerler. Sınırda çalışan polislerden pek bi’ farkları yoktur.

Makrofaj: Ayağınız takılıp düştükten sonra bir güzel başlayan yaralanmalarda hemen akla geliverirler. Kan dolaşımını kullanarak birçok önemli noktada nöbet beklemeye koyulurlar. Mesela, akciğerlerimizde yaşayan bidolu makrofaj nefes alırken ciğerlerimize dolan mikropları ve pislikleri bıkmadan usanmadan yemeye başlarlar.

Lenfosit: Akyuvar Polis Okulu’nu başarıyla bitiren en zeki öğrencilerdir. Kendileri gördüğü her mikroba öyle hep birlikte saldırmaya kalkışmazlar. Bunun yerine değişik lenfosit taburu, değişik mikroplara saldırır.



Akyuvarların sağlığımız için verdiği mücadele takdir edilesidir! Sevimli bir bağışıklık animasyonu ile bu hücrelerimizi daha yakından tanıyın!