Kaybolan meslekler: Otopark Mafyası Kırk Haramiler ve Ali Baba


Bir varmış, bir yokmuş. Zamanın birinde yaşayan 40 tane gözü dönmüş adam yaşarmış. Bunlar kötüymüş. Otomobil sahiplerinin evinin önüne park etmesine izin vermezlermiş, tehdit ederlermiş, göz boyarlarmış, kesici ve delici alet bulundururlarmış. Ali baba bu durumu görür, üzülür de üzülürmüş.

Bir gün Ali Baba, yolda giderken, yere düşmemiş hayır, bir Japon ‘a rastlamış. Beraber oturmuşlar, Türk kahvesi içmişler ve kırk yıl hatır kazanmışlar ve birbirlerinin dertlerini paylaşmışlar. Bunun üzerine Japon arkadaşı bu 40 haramilerden kurtulmanın yolunu anlatmış. Bundan böyle, otomobil sahipleri park etmek zorunda kalmayacaklarmış. Çünkü yeni bir araba üretimine başlanacakmış. İnsanlar arabalarına lego muamelesi yapabileceklermiş. Park etmek yerine, parçalayıp, gitmek istediklere yere götürebileceklermiş.

40 haramiler, bu durumu görünce şaşkına dönmüşler. Bu işi bırakmaya karar verip, Ali Baba ‘nın tavsiyesi ile ticaret yapmaya başlamışlar. Mutlu olmuşlar.

(MITSUOKA Motor tarafından üretilen ve "K-4" adı verilen otomobil, direksiyondan frene kadar aracın sahibi tarafından kılavuza bakılarak 3 günde monte edilebiliyor. Araç saatte 50 km’ye kadar hız yapabiliyor. Beş renk seçeneği olan otomobil, 1930 model Formula aracının mini kopyası. Uzunluğu sadece 2.5 metre. Kaynak: hafif.örg)