Cizmeli Kedi 'nin Faaliyetleri


Şimdi de, Çizmeli Kedinin küresel ısınma için yaptığı çalışmaları getiriyoruz:

- Bütün farelerin fidan dikmesini emretmiş. Çalışmalar bitince, bir an önce orman haline gelmesi, etrafa temiz hava yayılması için, hergün kendisi suluyormuş. Farelere de yanlarında matara bulundurulması zorunluluğu getirilmiş, sulama çalışmaları aksamasın diye.

- Bütün fare deliklerindeki ampuller değiştirilmiş. Daha tasarruflu olanları tercih edilmiş. Gündüzleri lamba kullanımı yasaklanmış, fare deliği zaten yeterince aydınlıkmış.

- Farelerin kullandığı arabalara el konulmuş, yerlerine bisiklet temin edilmiş. El konulan arabaların, motosiklet haline getirilmesi için, çalışmalar başlamış.

- Banyo musluklarının kullanımı sırasında meydana gelecek israf için, iğne büyüklüğünde bir hortum sağlanmış. Hortumlar yeterince uzunluğa sahipmiş.

- Fare deliklerindeki çöpler, öyle hemen atılmamış; bir kısmı ayıklanmış. Mesela, kağıtlar ve camlar bir kenara toplanmış, sonra çöpçünün gelmesi beklenmiş.

- Deliklerinde dondurulmuş gıdalar saklayan fareler tespit edilmiş, hemen baskın düzenlenmiş. Sonra onlar yerine bahçeden ve tarladan toplanan yiyecekler sağlanmış.

- Su ısıtıcıların kullanımı yasaklanmış. Yerine, çaydanlık ve yakın arkadaşı set üstü kullanılmış, ikinci bir emre kadar.
(binbir gece bilim ajansı- istanbul)