Çocuklar için dizüstü bilgisayarlar


Çocukların teknolojiye olan meraklarını herkes kabul edebilir. Çocuklara bilgisayar kullanımını yasaklamak yerine, dozajında ve etkili kullanma alışkanlığını kazanmasında yardımcı olmak gerekiyor. Onların gönül rahatlığıyla son teknolojiyi kullanabilmesi için bilgisayar firmaları da boş durmuyor. İşte size birkaç dizüstü bilgisayar...

Japonların dizüstü bilgisayar konusunda çocukları bile düşündüğü doğru! Mesela Bandai Bilgisayar, çocuklar için notebook tasarlamışlar. Ebatları ve renklerini görenler oyuncak zannetmesin sakın!

Bilgisayarın masaüstünde bizlere yardımcı olacak çizgi film karakterleri bizleri selamlıyor. 20 GB sabit disk, 1 GB RAM, WiFi, bir web kamerası bulunuyor. 8,9 inçlik 1024 × 600 çözünürlüklü LCD ekran, İntel Atom N270 (1.60GHz) işlemci.


Her çocuğa dizüstü bilgisayar” adıyla başlatılan proje, ucuz fiyatlarla alınan laptopları çocuklara armağan edip duruyor. En son bu laptoplara Microsoft, xp yükleyerek çocuklara göndermeyi üstlendi. 2010 yılına kadar XO serisiyle çocukları mutlu edecek olan kuruluş, 2010'dan sonra XO-2üretimine başlayacak. XO-2; daha küçük kasa, dokunmatik ekran, xp işletim sistemi, güneş ışığı altında bile görünümü sağlayacak parlaklığa sahip. Sadece 75 dolara büyük kampanya.