RSS ile Yenilikleri Takip Edin!

Çocuklar, vikipedi'ye göre RSS, bloglar tarafından kullanılan, yeni eklenen içeriğin kolaylıkla takip edilmesini sağlayan özel bir XML dosya formatıdır. Kullandığı dosya biçimleri .rss ve .xml'dir.


RSS ne işimize yarar, peki?

Binbir Gece Bilim'de yeni bir yazı eklendiği zaman, tıpkı postacı güvercinler gibi sizlere haber verir. Bunu yaparken güvercinler gibi de yorulmaz. Üstelik çok hızlı yapar bunu. Çok kısa bir süre içerisinde sizleri yazıya yönlendirir. Hem sizi merak içinde bırakmaz hem de görevini başarıyla gerçekleştirir.



RSS nasıl kullanabiliriz?


Bunun birçok yolu var, tabi ki.

1. yolu: Eğer gmail.com uzantılı bir e-posta adresiniz varsa, bundan yararlanabiliriz. Bunun için google reader adlı siteyi kullanabiliriz. Öncelikle bu siteyi açmak için tıklayın. Siteye giriş yaptıktan sonra, bize ait olan feeds.feedburner.com/binbirgecemasal şeklindeki rss adresini kayıt edin.


2. yolu: Bilgisayarınıza program yükleyin. Bir sürü program var elbette. İnternette küçük bir araştırma yaparak bunları bulabilirsiniz. Feed okuyucusu ve rss bandit siteleri işinize yarayabilir.


RSS dışında diğer bir yol ise, e-posta yoluyla takip etmektir. Eğer bunu isterseniz tıklayın. E-posta adresinize gelecek olan aktivasyon mesajını onaylamayı unutmayın!